Концерт на Михаела Филева, фолклорна плетеница с Валерия Момчилова, тъпан и гайда и ДНК в програмата на "Сцена под небето на Младост" на 20 септември!

09/09/2019

Заповядайте на 20 септември, на „Сцена под небето на Младост” в парк Младост 3, където петъчното настроение ще бъде повече от прекрасно.

Програмата ще стартира в 18:00 часа със забавни научни експерименти и игри с Детски научен клас (ДНК). В 19:30, народната певица Валерия Момчилова ще се включи с фолклорна плетеница, тъпани и гайда.  Кулминацията на петъчната вечер на сцената под небето в Младост ще е в 20:00 часа , когато ще се качи Михаела Филева заедно със своя балет и китариста Васил Крумов.

Вход: свободен

Повече за участниците в събитието:

ДНК - Интерактивният научен клас на ДНК стимулира вроденото детско любопитство и приключенско чувство, развива въображението и оформя собствено рабиране за света чрез научни демонстрации, експериментиране с насока, и свободно изследване. ДНК предлага иновативни и забавни образователни научни игри и забавления за деца ад 3 години.

Валерия Момчилова от съвсем малка се занимава с народна музика и първото й излизане на сцена е едва на 4 годинки, а сега е част от Предствителния ансамбъл на Въоръжените сили към Национална гвардейска част, в състава на квартет "Ладена", с които изнася многобройни концерти из страната. Солист е в "Мистерията Еньовден"- спектакъл на Нешка Робева.
През 2013г. издава първият си самостоятелен албум "Граовска хубост", включващ 13 песни от нейния роден край - Граово.

Михаела Филева е едно от най-ярките имена на българската музикална сцена в момента. Присъствието си на българската музикална сцена заявява още с участието си в грандиозното музикално шоу – X factor, от където набира популярност. Накои от най-големите й хитове са "Когато ти трябвам", "Опасно близки", участието й в песента на Графа - " А дано, ама надали", баладата "Приливи и отливи”. Сингълът й "Опасно близки", става най-излъчваната българска песен в национален ефир за 2013 и официален хит номер 1 за годината.