Емили Караколева и Десислава Василева разказаха за приключението "Работилница за репортери" в NOVA (видео)

16/09/2021

Емили Караколева, победител в шестото издание на ученическия конкурс-обучение „Работилница за репортери 2021 - Поглед към доброто“ и Десислава Василева, създател на проекта гостуваха в NOVA TV, където разказаха повече за приключението "Работилница за репортери".

Припомняме, че името на победителката бе обявено от Десислава Василева - управляващ директор на Еспресо Медия, по време на онлайн церемония, която се проведе на 10 септември.

Освен титлата „Репортер на EspressoNews”, Емили Караколева получи и пътуване до Брюксел, по покана на Ева Mайдел - патрон на тазгодишното издание на Работилницата, за да се запознае с работата на Eвропейския парламент и институции.

Тя получи и няколко покани: да се включи в младежката медийна платформа - TeenStation, по покана на Евелина Павлова; да прекара „Един ден в Code Health TV“ с Неда Василева, както и покана за еднодневна обиколка в телевизия БНТ от Илина Бисерова - водещ и продуцент на предаването Бизнес.БГ по БНТ.

На второ място се класира възпитаникът на в АЕГ „Гео Милев“, гр. Русе - Кристиян Юлзари.

Трета, журито на конкурса класира, Принцеса Иванова, ученичка в ПГХЗ „Дмитрий Иванович Менделеев“, гр. Лом.  Тя бе наградена и от гост-менторът в тазгодишното издание на Работилницата - Калина Влайкова, с участие в следващото издание на класовете по писмена комуникация „Разбери ме“.

Цялото интервю в NOVA гледайте във видеото: