Премиера на книгата „Разкажи за твоята България“ в гр. Велико Търново

05/10/2022

 

На 19.10.2022 г., сряда, в народна библиотека "Петко Рачев Славейков" в гр. Велико Търново, ще се състои премиерата на книгата „Разкажи за твоята България“.

 

Събитието е с начален час 17:30 часа и се провежда с любезното домакинство на Oбщина Велико Търново.

 

Входът за събитието е свободен.

 

В книгата „Разкажи за твоята България“ са включени произведенията на над 70 млади таланти от цялата страна, които са участвали в изданията на журналистическия конкурс обучение „Работилница за репортери“, организиран ежегодно от новинарския портал EspressoNews.bg и фондация „Добрият пример“ от 2016 г. насам.

 

Сборникът съдържа есета, портрети, пътеписи, проучвания, изследвания и представяния, на участниците в проекта „Работилница за репортери“, а възпитаничката на ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ гр. Велико Търново, Маринела Люцканова е един от авторите в книгата.

 

„Съдържанието, което ще прочетете в „Разкажи за твоята България“, ще ви даде възможност да видите нашата България през очите на младите, търсещите, копнеещите, тези, които ще я пресъздават и изграждат през следващите години. Със сигурност ще я видите различна, специална и забележителна. Ще усетите цялата палитра от чувства, водили перата им. И съм сигурна, че и вие ще се влюбите в тях. Когато се потопите в таланта на нашите автори, няма как да не се изпълните с надежда и вяра, че в нашата България растат много умни, търсещи, ангажирани, талантливи млади хора, с гражданска позиция, с широк светоглед и с България в сърцето.“, споделя Десислава Василева, създател и вдъхновител на проекта „Работилница за репортери“.

 

Заповядайте, за да разгърнем заедно страниците на „Разкажи за твоята България“ – една книга, родена с много любов и споделена емоция.

 

В рамките на събитието, всеки, който желае да се сдобие с копие от книгата и да внесе таланта на младите автори в своя дом и библиотека, ще има възможността да я закупи на специална цена.

 

Представяния на изданието ще има и в други градове в България, през идните месеци.

 

Всеки, който желае да разгърне страниците на „Разкажи за твоята България“, може да поръча книгата и онлайн, с безплатна доставка до офис на куриер тук: https://bit.ly/KnigaRabotilnitsaZaReporteri

 

За „Разкажи за твоята България“

 

„Това, което държите в ръцете си, а скоро ще носите и в сърцето си, са пламъчетата талант, които открива, насърчава и представя екипът на EspressoNews. В работилницата се работеше неуморно, даваха се съвети, имаше срокове, състезание, победители. Коваха се статии, гравираха се имена за интервюта, бродираха се пътеписи, сглобяваха се репортажи. И се учеше занаят.“
Доника Ризова, жури и ментор на проекта от създаването му през 2016 г.

 

„Разкажи за твоята България“ е сборник от есета, пътеписи, портрети, проучвания, изследвания и представяния. Макар да са доста различни по своите характеристики, тези жанрове имат нещо много общо – всички те се отнасят за хората. И за живота.
В този смисъл „Разкажи за твоята България“ е една великолепна и пъстра снимка в текст на нашия живот и на нашите хора в нашата България. Снимка, написана от нашите млади хора. Снимка, която си заслужава да се прочете и запази в албума на нашата история.“
Калина Влайкова, ментор и обучител в „Работилница за репортери“ през 2020 г., 2021 г.