„Разкажи за твоята България“ ще бъде представена предпремиерно по време на празника на град Божурище

05/10/2022

Току що излязла от печат, книгата „Разкажи за твоята България“ ще бъде представена пред жителите и гостите на Божурище, по време на празника на града, който ще се проведе на 28 май.

Предпремиерното представяне на сборника с есета, портрети, пътеписи, проучвания, изследвания и представяния, на участници в ученическия конкурс-обучение „Работилница за репортери“, има своя емоционален заряд, тъй като това е родното място на Десислава Василева – създател и вдъхновител на проекта, а ученици от СУ „Летец Христо Топракчиев“ в града са сред първите и изключително успешно представящи се във всички издания на конкурса участници.

В книгата, божурчани ще могат да прочетат произведенията на талантливите си съграждани Ивайло Ивайлов, Йоанна-Виктория Лозанова, Бианка Маринова, Габриела Янкова, и да видят своя град и личности описани през техните пера.

В празничния ден, всеки, който желае да се сдобие с копие от книгата и да внесе таланта на 71 млади автори в своя дом и библиотека може да го направи, като си я закупи на специална цена, на щанда на „Разкажи за твоята България“, който ще бъде разположен на площада в Божурище. 

Официалната премиера на книгата ще се състои на 13 юни, от 18.30 часа, в Кино „Кабана”, в гр. София. Събитието се провежда с подкрепата на Столична община – Лятна програма и е част от културния календар на Столицата за 2022 г. Входът е свободен. Представяния на изданието ще има и в други градове в България, през идните месеци.

Всеки, който желае да разгърне предпремиерно страниците на „Разкажи за твоята България“, може да поръча книгата онлайн, на специална цена, с безплатна доставка до офис на куриер ТУК: https://bit.ly/KnigaRabotilnitsaZaReporteri.

В книгата, са включени над 120 произведения от млади таланти от цялата страна, които са участвали изданията на журналистическия конкурс обучение, организиран ежегодно от медията от 2016 г. насам.