Милко Киранов: Sirma InSuitе е решение, което може да трансформира застрахователния и finserv сектор

14/12/2022

„Sirma InSuitе е решение, което може да трансформира застрахователния и finserv сектор. Избирайки нашия продукт компаниите си осигуряват дигитална гъвкавост - с лекота ще стимулират бизнес иновациите и своя растеж; ще разбират много по-добре своите клиенти и ще изграждат дълготрайни взаимоотношения с тях.", сподели Милко Киранов, ръководител „Бизнес развитие“ и „Продажби на софтуерни решения“ в Sirma InsurTech, за иновативното застрахователно решение на компанията "Sirma InSuitе", което покрива основни процеси в животозастраховането, общото застраховане и здравното осигуряване.

Приложението е предназначено за застрахователни компании и институции, брокерски фирми и банки от всякакъв размер, които искат да дигитализират, оптимизират и автоматизират своите работни процеси. Предлага цялостни решения за управление на полици и искове, както и широк набор от съпътстващи подпроцеси, свързани с обслужването на клиентите и следпродажбеното администриране.

"Основното предимство на Sirma InSuite е и, че запълва празнината между старите легаси системи на компаниите и съвременните многоканални CRM решения. То е свързващото звено помежду им, което позволява на организациите да работят по-бързо и по-ефективно, без да се налага да инвестират излишно време и средства, за да променят или развиват своите основни работни системи.“, допълва Милко Киранов.

Sirma InsurTech, доскоро TBI Info, има 20-годишна история в създаване на решения за застрахователната и финансова индустрии. Дълги години бяхме част от Vienna Insurance Group и сме запознати отблизо с проблемите, които компаниите от сектора срещат, опитвайки се да оптимизират и дигитализират своите работни процеси и връзка с партньори и клиенти. Работили сме по базови застрахователни системи като SAP, INSIS, по различни персонализирани решения, застрахователни портали, мобилни, уеб и облачни приложения, AI проекти. Огромният ни опит и висока експертиза в създаването и имплементирането на корпоративни решения, и информираността ни „от кухнята“ за трудностите, пред които са изправени компаниите, ни позволи да създадем продукт, който подобрява оперативната ефективност и осигурява най-високо качество на обслужване на клиентите на finserv и застрахователните организации“, сподели Юлиян Маслянков, изпълнителен директор на Sirma InsurTech.

Приложението е базирано на платформата „без код“ на глобалната технологичния компания за low-code/no-code CRM системи и управление на бизнес процеси Creatio. Това позволява на организациите, които го използват, да притежават своята автоматизация и по всяко време да създават, развиват и надграждат нови процеси в решението, без нужда от намеса на ИТ специалисти.

„Работните потоци се изграждат чрез конфигурационен модул за проектиране, описание и настройване на предлаганите продукти и на правилата, които трябва да следват процесите в приложението. Модулът осигурява голяма гъвкавост при залагането на параметри, дори на най-специфичните продукти. Така, всяка последваща автоматизация на процесите се извършва с лекота и от нетехнически лица.“, разяснява Милко Киранов и допълва: „Неразделна част от иновативния продукт са директно интегрираните CRM функционалности за маркетинг, продажби, обслужване на клиенти и др., благодарение на което клиентът ще получи цялостен продукт за управление на бизнеса.“

Сред другите предимства на „Sirma InSuitе“ са, че може лесно и ефективно да се внедрява в компании, във всяка една държава, независимо от регулациите. Приложението безпроблемно се превръща в част от всяка една изградена екосистема – може успешно да бъде добавено към вече съществуващи основни и счетоводни системи или да функционира като отделно решение за администриране на конкретни процеси. Интегрира се лесно и с портали и мобилни приложения за самообслужване. Може да се инсталира локално или да се използва като облачно решение.

Продуктът вече е представен на международен пазар и официално е част от платформата Marketplace на Creatio. Към решението имат интерес големи компании от България, Гватемала, Дубай, Словакия, Австралия и др.

Ако искате да научите повече за Sirma InSuite или Creatio, можете да се свържете с екипа на компанията през формата за контакт на сайта www.sirmainsurtech.com.

За Sirma InsurTech

Sirma InsurTech e консултантска компания в ИТ сферата с дългогодишен опит и присъствие на европейския пазар. Създадена през 2002 година, предметът на дейност на фирмата е консултиране, внедряване, разработка и поддръжка на софтуерни решения за управление на бизнеса, облачни системи и интегрирани мобилни приложения: SAP, Oracle, Salesforce, Creatio, Insis, ERP, CRM, бази данни и др. Компанията има множество успешно завършени проекти, основна част от които са свързани с финансите и застраховането, предлага водещите продукти Sirma Broker и Sirma InSuite. Екипът на компанията седи зад разработката на първото легитимно електронно трудово досие Shredy, което дигитализира всички процеси в HR сферата. Sirma InsurTech е ексклузивен представител за страната на SurveySparrow – платформа за проучвания, автоматизация на процеси, бизнес разузнаване и управление на отзиви и репутация. Единствен сертифициран партньор за България на глобалната компания за low-code/no-code CRM системи и решения за автоматизиране и управление на бизнес процеси – Creatio. Sirma InsurTech e част от Sirma Group Holding.